Grønset Skysstasjon drives av Helga Hjorthol Grønset og Mark Richard Adams, og ligger like ved E39 i bygda Staurset ved Vinjefjorden i Heim kommune.
-Årsaken til navnet er at min farfar fikk løyve til å drive nettopp skysstasjon på Grønset i sin tid. Håkon Bleken senior var arkitekten bak utbygginga, men farfar kom egentlig aldri i gang med drifta på grunn av store kvikkleireutfordringer da full kjeller skulle graves ut, forteller Helga. (Sitatet/Kommentaren kan kuttes ut hvis du syns det blir for langt)
Etter flere istandsettingsprosjekt tilbyr Grønset Skysstasjon i dag opplevelser med servering i unike lokaler for selskap, kunstutstillinger, fortellerkvelder, konserter, møter og konferanser. I tillegg er Grønsetsetra og setertunet med badestamp og lavvoer under fullføring for aktiviteter og overnatting.
-Sommerstid har vi en intens 6-ukersperiode med sommercafé i den gamle fraukjelleren, og besøkes av turister fra hele verden på overnatting og frokost. Det er kjempegøy, samtidig som det er litt godt for føttene når «ferien» er over, ler den daglige driveren.
Takket være bygdestaben sin har Grønset mulighet til å arrangere større selskap som bryllup og større møter på opptil 70 til middag. Bygdestaben består av dyktige kvinnfolk og mannfolk fra bygda og Heim som stiller opp ved behov.
Ennå er Grønset Skysstasjon for liten til å ha faste ansatte gjennom hele året, men det er helt klart et mål.
-Høyest på ønskelista står en kokk, ei kokarkjerring eller en kokar-kar. For tida står jeg sjøl på kjøkkenet, og jeg syns jo det er kjekkest å være ute blant gjestene.
I vår ble bedriften sertifisert gjennom Norsk Økoturisme som administreres av Hanen.
Menyen er under stadig utvikling med kortreiste og økologiske råvarer, og formidling av stedegen kultur gjennom fortellinger, bygninger og musikk er en stor del av konseptet.
Grønset Skysstasjon er allerede medlem av Heim Næringsforening, Hanen og NHO Reiseliv, og med medlemsskap i ONF håper de også å styrke nettverket sitt og knytte bedre kontakt med næringslivet på den andre sida av «Kjølen». Velkommen!
Comments